Now reading
Varieret træning af dressurhestene

Varieret træning af dressurhestene

Varieret træning giver holdbarer heste !!

Jeg bruger meget tid og fokus på at variere træning af dressurhestene, unge som ældre. Jeg har heste i stalden i forskellige aldersgrupper og uddannelsesniveau. Dette har selvsagt stor betydning for planlægningen af træningen for den enkelte hest. Jeg har listet nogle ting og arbejdsformer op, som jeg benytter mig af i træningen:

  • Løsgørende dressurlignende arbejde, hvor hesten rides i en lidt dybere form, og mere fokus på smidigheden fremfor spændstigheden. Disse dage er det øvelser som overgange alle gangarterne i mellem, tempovekslinger både på lige og buet spor, schenkelvigninger i bådes kridt, trav og galop der er i fokus.
  • Skridt turer på forskelligt underlag – jeg forsøger for så vidt muligt at skridte af uden for ridebanen. Det er så heldigt hvor jeg har hestene, at der er skov og marker med massere af bakker lige rundt om hjørnet. Så jeg vægter højt for unge som gamle, at de komme ud og skridter på grus, asfalt, marker, skov og bakker. Jeg lige så forskelligt som jeg kan finde det. Jeg mener at skridt på de forskellige underlag hjælper med at styrker hestens bevægeapparat, led, sener, knogler – Ja faktisk det hele.

IMG_1403     IMG_1627    tur

  • Vandbånd er et super supplement. Jeg er så heldig at min nabo har et spa center til hestene, som jeg bruger til flere af dem. Vandbåndet er fantastisk til at bygge muskler op med, give den mere styrke i hele kroppen imens af vægtbelastningen for hesten i vandet er mere skånsom.Internationale test har vist at sig træning på vandbånd er den perfekte løsning til, at øge konditionen, fremme muskel udviklingen, forbedre præstationen, fremmer korrekt holdning, bedre balance i ridning, øger hjertefunktionen og forbedre fleksibilitet.

vand  vand1   vand2

  • Longe arbejde er igen en fast del af træningen for såvel unge og ældre heste. Jeg synes det er en god måde for mig at observere hesten fra jorden, og se hvordan den arbejde. Det er løsgørende og giver balance for hesten. Det kan sommetider være en foredel at hesten kan arbejde uden at skulle “styre” rytterens vægt og balance.
  • Piaff træning fra jorden er noget jeg laver med mange af hestene. Det starter i det små med de unge eller urutineret heste, med at de skal starte og stoppe på kommando. Næste skridt er at hesten lære at balancere længere tid af gangen med det ene ben løftet igen på kommando. Som med alt andet træning kan presset og intensiteten hæves i takt med at hesten “knækker koden” til de små skridt og de bliver stærkere.

piaff   piaff2

  • Bom træning fra jorden er en anden variant af mit longearbejde med hestene. Her er det også unge som ældre der har stor gavn af denne træning. Normalt er målet at de efter nogle gange traver over 6-8 bomme i træk. Dette giver rigtig god mening for mig, da jeg tror denne trænings form har en god effekt på eks. smidighed, balance, styrke af bagneg og ryg, samt øger hestens koordinations evne. Derudover lærer den at strække sig igennem kroppen, og tager større skridt, uden at skal tage hensyn til rytterens vægt og balance.

bom    bom1   denaro-bomtraening

  • Trav / galop på bakker i skoven er en favorit når vejret er til det. Jeg er så heldig at min stald ligger i et meget bakket landskab, hvor der er store marker og stier som kan rides på det meste af året. Det er lange strækninger, med mindre hældning, og kortere strækning der er mere stejle. Dette giver “balder af stål!” og hestene elsker at komme ud. Det er for mig ikke et spørgsmål om at skal ud og ride stærk, men der i mod at man kan mærke at HELE hestene arbejder hårdt når der er stigning på.

Disse elementer er nogle af dem som alle hestene “bliver udsat” for, da det er min overbevisning at det er med til at hestene er sunde og raske både i krop og sind, Så de kan arbejde mest og bedst muligt for mig når vi træder ind på dressurbanen.

admin

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>You May Interested