Now reading
De særlige heste …

De særlige heste …

Der er bare nogle heste, som sætter dybere spor end andre…

 

Der har igennem tiden været mange fantastiske heste, men alligevel er der nogen som jeg altid vil huske tydeligt, ligegyldigt hvor mange år der går.

Da jeg var 3 år gammel fik jeg en lille hvid shetlandspony, Topsi. En rigtig PONY, som løb under hegnet, spiste mine fingre hvis der var en gulerod i sigte, kunne ligge sig ned under ridning, lave bukkespring hvis jeg ville ride frem, pure nægte at gå forbi en særlig sten, eller bare gå den modsatte vej af hvad jeg ville. Han var alt det ballade man kunne forestille sig en rigtig pony ville være. Men han var også den mest fantastiske, venlig og beskyttende pony. Jeg kunne gøre alt ved ham !

Han var da jeg fik ham over 10 år, der var ingen som rigtigt kendte hans alder. Nu er jeg lige blevet 25 år, og har dermed haft ham i godt 22 år. Han er en gammel herre, da han stadigvæk lever i bedste velgående! Han har de sidste år været udstationeret ved mine fantastiske venner, Sidse og Daniel Cassøe og deres skønne drenge har taget ham til sig. De har givet ham alt den tid, omsorg og kærlighed en lille tyk hvis pony kan drømme om. Han er bare en pony som charmer sig lige ind i hjertet på ALLE ! Han er bare en ener ! <3

 

   Sidse Hald Cassøes billede.

Mykanos Birkely var min første store hest efter ponytiden. Han var en ordentlig mundfuld. Nytilredet unghest som det første efter pony, det er en mundfuld for alle. Han var heldigvis en fantastisk juniorhest, han hjælp mig, han passede på mig, og arbejde altid for mig ude som hjemme. Vi havde utrolig mange stævner og sejre sammen, og han hjælp mig til en helt masse erfaring!

Michelle Lyngholm Andersens billede.  Michelle Lyngholm Andersens billede.  Michelle Lyngholm Andersens billede.

Benja Luca var en MEGET tyk lille hest jeg fandt på en mark da han var 4 år. Han var så tyk, at jeg var nødt til at have ham den første måned i skridtmaskine inden jeg kunne spænde en sadel på ryggen af ham. Han var den første hest som jeg selv købte og betalte. Han var nem og tilride men sidenhen er han den hest der har tabt mig allerflest gange!  Han var bare en rigtig kammerat og den mest fantastiske hest af sind. Han var altid klar på at yde sit bedste for mig både der hjemme og til stævner. Jeg har fået nogle fantastiske oplevelser med ham, og vi lærte rigtig mange ting sammen! Han var, eller er bare noget helt specielt! <3

  CM Horse Educations billede. 

Når jeg tænker på Luca kan jeg ikke komme uden om M-Speedy ! Han er det største problembarn man kan tænke sig! Og alligevel ville jeg aldrig have været ham foruden, han har en kæmpe personlighed, en vilje til at arbejde og et energiniveau som de fleste bliver forpustet af at høre om. Han kom til mig som lidt et problem, han ville ikke rigtig gå til dressur. Han havde svært ved at styre sin energi nok til at koncentrere sig, han var flyvsk, han var en kylling, han var temmelig selektiv i hvilket mad han ville spise, han var “skrøbelig” forstået sådan, at han på INGEN måde passede på sig selv. Vi har mange gange grinet af at han rent faktisk hedder SPEEDY! Jeg har aldrig haft en hest hvor navnet har været så beskrivende. 😀

   

Derudover er der 2 heste, som også lyser op, og som jeg stadigvæk er så heldig at have i stalden.

Den første er Søensmindes Diablo, som er avlet og ejet af Stutteri Søensminde v/ Hanne og Ulrik. Han er det største knokeløre, han er en bandit, der godt lige kan nappe lidt, han ELSKER at arbejde, han elsker ALT der handler om Diablo. -Lige med undtagelse af dyrlæger og en klipper … 😉 Han har den helt rette indstilling til arbejdet og massere af kapacitet. Han er bare en stjerne uden sammenligning !

13679902_10210080746556795_7143638982002267155_o diablo diablo-2 144993_abo_01__ab21906

Den anden der lyser op er Sir Georg som er ejet af Støvring Hingstedepot v/ Niels Grøndal. Han har en KÆMPE personlighed. Han er den mest kærlig, den mest frække, den mest magelige hest jeg har haft. Han er et nusseøre af en anden verden, og har en klar holdning til hvad han vil og ikke vil. Kan jeg holde ham på “min side” så er det en hest der går gennem ild og vand for at yde sit bedste! Han er den bedste! Og er helt klart en stjerne til fremtiden!

4   13667752_10210080788517844_7003462294868875906_o   geo1

admin

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>You May Interested